kaziuka01
kaziukas02
kaziukas03
kaziukas04
kaziukas05
kaziukas06
kaziukas07
kaziukas08
kaziukas09
kaziukas10
kaziukas11
kaziukas12
kaziukas13
kaziukas14
kaziukas15
kaziukas16
kaziukas17
kaziukas18
kaziukas19
kaziukas20
kaziukas21
kaziukas22
kaziukas23

Kovo 4 d. Rožyno progimnazijoje buvo organizuojama netradicinio pilietiškumo ir etnokultūrinio ugdymo diena „Aukštaitijos pavasaris“, kurios metu vyko daug įvairių veiklų.
Diena prasidėjo netradiciškai – vyko 1-4 klasių mergaičių konkursas „Rožyno ilgakasės – 2024“. Renginio metu vyko dalyvių pasirodymai su tautiniais drabužiais ar jų akcentais, plaukų matavimo ceremonija. LB Grožio studijos kirpėja koloristė Jurgita Laužikienė mokė, kaip prižiūrėti plaukus bei susipinti įdomią kasą pieštuko pagalba. Pertraukėlių metu dainavo 4a kl. mokinė Austėja, linksmą šokį polką dovanojo ketvirtokai. Kol vertinimo komisija skaičiavo balus, vyko kasos pynimo varžybos: kas greičiau ir dailiau supins kasą. Renginio metu buvo išrinktos ilgiausių plaukų, storiausios kasos, ,,lietuviškiausios" šukuosenos savininkės.
Vėliau pradinių klasių mokiniai turėjo kūrybinę užduotį „Kaziuko šaukštas atgyja“, kurios metu dekoravo medinį šaukštelį.
O 5-8 klasių mokiniai turėjo integruotą dailės – technologijų kūrybinę veiklą „Gyvybės medis“ arba „Lietuviško sodo vėrimas“. Mokiniai turėjo galimybę susipažinti su tradiciniu šalies paveldu. Lietuviški šiaudiniai sodai – tai sakralinę prasmę turintis mūsų protėvių palikimas, jų pasaulio pajauta, užrašyta ne žodžiais, o geometrinėmis figūromis. Sodų formos, simboliai ir ženklai talpina savyje daug prasmių, viena iš jų – tobulas Visatos vaizdinys. Gyvybės medis padeda mums niekada nepamiršti cikliško ir amžino gyvenimo pobūdžio. Mes gimstame, klestime ir mirštame, kad po to atgimtume.
O kovo 4 dienos veiklas vainikavo Kaziuko mugė, kurioje savo darbeliais galėjo prekiauti visų klasių mokiniai.
Su pavasariu :)

365
Rekvizitai
skaidres2.jpg